Natuurlijk is dat mogelijk en we nodigen u daarvoor van harte uit. In het voorgesprek bespreken we alle onderwerpen die u belangrijk vindt om te bespreken. En wij vertellen wat er allemaal mogelijk is. We merken elke keer weer dat het mensen rust geeft dat alles goed geregeld is.

Voorafgaand aan het gesprek is mogelijk dat u zelf al een ander op papier zet. Briensveld uitvaartverzorging heeft het boekje ‘Mijn afscheid’ gemaakt waarin u alles op kunt schrijven wat belangrijk is.

Als iemand is overleden dan belt u eerst de huisarts of huisartsenpost. Een arts komt langs om te schouwen, vóór die tijd mag er nog niet verzorgd of overgebracht worden. Daarna kunt u met ons bellen. We zullen u vragen waar de overledene is en wat de wensen zijn voor de verzorging en de (thuis)opbaring.

Het kantoor van Briensveld Uitvaartverzorging is gevestigd in Leunen, gemeente Venray. Wij werken voornamelijk in Venray en alle daarbijhorende kerkdorpen. Daarnaast komen wij ook vaak in de gemeenten Horst aan de Maas en Boxmeer. Natuurlijk is het ook mogelijk om in andere regio’s een uitvaart door ons te laten begeleiden.
Briensveld beschikt niet over een eigen rouwcentrum, maar maakt gebruik van uitvaartcentra (bij u) in de buurt.

Ja, dat kan! U bent altijd vrij in de keuze van een uitvaartonderneming. Wij regelen de uitvaart voor u en de verzekering zal het verzekerde bedrag uitkeren. Als er sprake is van een naturapolis, dan kan de keuze voor ons mogelijk consequenties hebben. We nodigen u uit contact met ons op te nemen om te bespreken wat dit inhoudt. U leest hier meer over kosten en verzekeringen.

Het is wettelijk vastgelegd dat een begrafenis of crematie uiterlijk de zesde werkdag na de dag van overlijden moet plaatsvinden. Ook mag een overledene niet eerder dan 36 uur na overlijden worden begraven of gecremeerd. Bij bijzondere omstandigheden kan wel worden gevraagd voor uitstel of juist versnelling van het proces.

Ja, dat mag. Sterker nog, we zien steeds vaker dat mensen dit zelf willen doen. Er is veel mogelijk en met het zelf maken wordt de uitvaartkist zo persoonlijk mogelijk. We informeren u over de mogelijkheden en dragen ideeën aan. Ook vertellen we over de voorwaarden.

Briensveld Uitvaartverzorging komt vaak bij families met jonge kinderen. We vinden het belangrijk om de kinderen – iedereen op hun eigen manier – te betrekken bij het afscheid. Sommige willen meteen meehelpen, anderen kijken wat langer toe. We hebben er veel ervaring mee en kunnen u vertellen over veel voorkomende reacties van kinderen. Ook beschikken wij over veel boekjes rondom kinderen en uitvaart.

We denken met u mee, helpen en zoeken naar de betrokkenheid die voor elk kind gewenst is.

In Nederland is het vanaf 1 januari 2010 toegestaan om bij overledenen thanatopraxie Bij het afsluiten van deze website weer terugkeren op website Briensveld) – een lichte balseming – toe te passen. Deze behandeling zorgt ervoor dat het lichaam tot maximaal 10 dagen in goede conditie blijft. Dat kan wenselijk zijn bij heel warm weer of bijvoorbeeld als een naaste uit het buitenland moet komen.
Bij het balsemen wordt een conserverende vloeistof in de bloedbaan gebracht, waardoor de huid een natuurlijke kleur krijgt, de groei van bacteriën (tijdelijk) wordt gestopt en het lichaam soepel aanvoelt. Balsemen kan het afscheid nemen, zeker ook voor kinderen, makkelijker maken.

Het proces