Een uitvaart regelen, wat nu?

Iemand in uw nabije omgeving overlijdt, plotseling of verwacht. In alle gevallen komt er veel op u af, juist in een tijd van emoties. We zetten graag op een rij wat er allemaal gaat gebeuren en hoe wij met de naasten samenwerken om – vanuit de eigen wensen – toe te groeien naar de crematie of begrafenis die u voor ogen heeft. U krijgt te maken met één uitvaartbegeleider die samen met u de hele uitvaart vormgeeft.

U kunt meer lezen over:

De melding

Na het overlijden belt u eerst de (huis)arts. In het ziekenhuis of een zorginstelling komt de arts die dienst heeft. Na de komst van de arts, kunt u telefonisch contact met ons opnemen.

Lees meer over de melding van het overlijden

Verzorgen en opbaren

We kunnen met elkaar degene van wie u afscheid neemt verzorgen, aankleden en daarna thuis – bijvoorbeeld op bed – opbaren. Als dat laatste niet gewenst of niet mogelijk is, dan kunt u gebruik maken van een uitvaartcentrum.

Lees meer over verzorgen en opbaren

Regelen van de uitvaart

Er moet veel geregeld worden op weg naar de uitvaart, zodat u achteraf terug kunt kijken op een goed en passend afscheid. Uw wensen zijn daarin bepalend. De uitvaartbegeleider biedt alle mogelijkheden, regelt veel op de achtergrond en ondersteunt u op elk gebied.

Lees meer over het regelen van de uitvaart

Dag van de uitvaart

Op de dag van de uitvaart komt alles samen: alle keuzes, de gewenste sfeer, verdriet, een glimlach en de vele herinneringen. We nemen die dag de regie op ons zodat u de dag in alle rust kunt beleven.

Lees meer over de dag van de uitvaart

Nagesprek

Ongeveer drie weken na de uitvaart bezoeken wij u en kijken terug naar de dag van de uitvaart en de dagen ernaartoe. Ook bespreken we waar u ons nog voor nodig heeft.

Lees meer over het nagesprek