3. Het regelen van de uitvaart

En dan valt er veel te regelen op weg naar de dag van de uitvaart.
Gek genoeg merken we vaak dat dit mensen afleiding en structuur biedt én dat ze het fijn vinden toe te groeien naar een mooi en persoonlijk afscheid. Met de uitvaartbegeleider die er alle dagen voor u is, bespreekt u alles wat nodig is voor de gewenste crematie of begrafenis. Alle onderwerpen komen aan bod: de rouwbrief en mogelijke advertentie; de locatie; kist, mand of draagplateau.

Wensen, ideeën en mogelijkheden komen samen. We zijn er niet alleen om u te volgen en praktische zaken te regelen, maar ook om te inspireren met onze kennis en kunde.
We bewaken de grote lijnen en weten precies wanneer wat geregeld moet zijn. Dat betekent zo veel mogelijk tijd en rust voor u. En dat is zelfs letterlijk: we hoeven niet alles op één dag te regelen, wat vandaag moet worden gedaan doen we vandaag, wat morgen kan doen we morgen.

Ook brengen we – misschien minder bekende – mogelijkheden onder de aandacht zoals het maken van een fotoreportage en bijzondere mogelijkheden met bloemen en rituelen.

08
Briensveld werkt ook samen met diverse ritueel begeleiders, zij kunnen met u nog dieper ingaan op de wensen, woorden en mogelijke rituelen tijdens de afscheidsbijeenkomst.
Voor ons is er een belangrijk aandachtspunt: de nabestaanden zijn degenen die bepalen hoe er afscheid wordt genomen. Wij staan u bij en begeleiden waar nodig en gewenst. Een belangrijk onderwerp van gesprek is de locatie waar de uitvaart of de koffietafel wordt gehouden. Natuurlijk zijn er de bekende locaties als een kerk en/of de aula van een crematorium/begraafplaats zoals Boschhuizen in Venray en het crematorium in Venlo-Blerick maar er is zo veel meer mogelijk!

Er zijn (bijzondere) locaties die wellicht belangrijk zijn geweest in het leven van degene van wie u afscheid neemt. Of er zijn locaties die in grote mate bijdragen aan de sfeer op de dag van de uitvaart. Dat kan thuis zijn, in de tuin of bijvoorbeeld op een sportveld, een kapel in het bos of een plek waar jullie graag kwamen.

U kunt hier meer lezen over locaties in Venray, Leunen, Oostrum, Merselo, Wanssum, Smakt, Horst, Meterik, Sevenum, Overloon, Vierlingsbeek, Geijsteren en Ysselsteyn.