Het is mogelijk om in een voorgesprek je eigen uitvaart met ons te bespreken en samen alle mogelijkheden te bekijken. Hierin staat uw eigen persoonlijkheid centraal en kunnen wij eventueel aanvullen met onze kennis en ideeën.
Voorafgaand aan dit gesprek is het mogelijk om het een en ander alvast voor uzelf op papier te zetten. Briensveld Uitvaartverzorging heeft een eigen boekje opgesteld waarin u al uw wensen kunt opschrijven maar te allen tijde kunt wijzigen. U kunt dit vinden op onze website onder het kopje ‘Mijn afscheid’.

Het is belangrijk om te weten dat een arts allereerst het overlijden van uw dierbare moet vaststellen middels een schouwing. Wanneer iemand thuis overlijdt, kunt u het beste eerst de eigen huisarts of de huisartsenpost bellen (de dienstdoende arts doet dan de schouwing). Hierna is het verstandig om de uitvaartondernemer te bellen. Voordat er een arts is geweest mag er nog niet overgegaan worden op de verzorging ven eventuele overbrenging van de overledene.
Wanneer u Briensveld Uitvaartverzorging belt zal u gevraagd worden waar de overledene op dat moment is en wat wenselijk is rondom het opbaren van de overledene, thuis of in een rouwcentrum. We zullen dan ook bespreken of u zelf (gedeeltelijk) de verzorging wilt doen of dat medewerkers van Briensveld dit voor u doen.

Het kantoor van Briensveld Uitvaartverzorging is gevestigd in Leunen, gemeente Venray. De voornaamste regio waarin wij werken is Venray en alle bijhorende kerkdorpen. Daarnaast werken wij ook regelmatig in de gemeente Horst aan de Maas en Boxmeer. Natuurlijk is het ook mogelijk om in andere regio’s een uitvaart door ons te laten regelen.
Briensveld beschikt niet over een eigen rouwcentrum, maar maakt gebruik van uitvaartcentra (bij u) in de buurt.

Ja, dat kan! U bent altijd geheel vrij in de keuze van een uitvaartonderneming.
In dit geval regelen wij voor u de uitvaart en zal het verzekerde bedrag worden vergoed door de partij waar de overledene verzekerd was. Door het tekenen van een akte van cessie geeft u de verzekering toestemming om het bedrag meteen naar ons over te maken. Natuurlijk kunt u het bedrag ook eerst zelf incasseren en daarna de volledige factuur betalen.

In de wet is afgesproken dat een overledene op uiterlijk de zesde werkdag na de dag van overlijden moet zijn begraven of gecremeerd. Ook mag een overledene niet eerder dan 36 uur na overlijden worden begraven of gecremeerd. Bij bijzondere omstandigheden kan wel worden gevraagd voor uitstel of juist versnelling van het proces.

Ja, dat mag. Sterker nog, we zien steeds vaker dat mensen dit doen voor hun dierbare. Er is erg veel mogelijk en je wilt de uitvaartkist zo persoonlijk mogelijk maken. Er zijn echter wel voorwaarden gesteld aan het maken van een eigen uitvaartkist. Briensveld Uitvaartverzorging kan u vertellen waar een kist aan moet voldoen en welke mogelijkheden er zijn. Ook kunnen wij u creatieve ideeën aandragen die wellicht bij de overledene passen.

We krijgen regelmatig te maken met families waar jonge kinderen aanwezig zijn. Het is erg belangrijk om kinderen te betrekken bij het gehele proces. Sommige kinderen zijn erg verlegen en zullen op de achtergrond alles meekijken, maar er zijn ook kinderen die mee willen helpen en alles van dichtbij mee willen maken. Voor alle kinderen is er de mogelijkheid om op zijn/haar manier mee te helpen en hun verdriet te verwerken. Briensveld Uitvaartverzorging heeft veel kennis over en ervaring met kinderen en uitvaart. Ook beschikken wij over veel literatuur rondom kinderen en uitvaart. Wij helpen u daarom graag hierbij en zullen samen kijken naar hoe we ieder individu een mooie plaats kunnen geven in het proces naar het afscheid toe.

In Nederland is het vanaf 1 januari 2010 toegestaan om bij overledenen een lichte balseming toe te passen. Dit kan ervoor zorgen dat het lichaam van een overledene langer in een goede conditie blijft, maar voor maximaal 10 dagen. In sommige gevallen kan dit overwogen worden, bijvoorbeeld bij warm weer, een naast familielid die uit het buitenland moet komen of om een langere periode van afscheid nemen te realiseren.
Bij het balsemen wordt er een conserverende vloeistof in de bloedbaan gebracht, waardoor de huid een natuurlijke kleur krijgt, de groei van bacteriën (tijdelijk) wordt gestopt en het lichaam soepel aanvoelt. Het is een erg prettige toepassing bij het afscheid nemen en met name ook voor kinderen.

Briensveld uitvaartverzorging staat voor een unieke, persoonlijke en warme benadering bij iedere uitvaart. Lees hier meer over het totale proces.

Het proces