Onze visie als uitvaartbegeleider

01

De uitvaartbegeleider bij Briensveld uitvaartverzorging weet wat voor impact een overlijden heeft. Wij willen nabestaanden zo persoonlijk mogelijk begeleiden in dit proces en met de rouwverwerking. Omgaan met verlies is zeer ingrijpend en bijzonder moeilijk, wij helpen u hier graag bij.

Betrokkenheid als uitvaartbegeleider

Wij vinden het van belangrijk dat nabestaanden volledig betrokken zijn en blijven bij de voorbereiding en uitvoering van alle onderdelen van de uitvaart. Uw verdriet kunt u meer op een eigen, persoonlijke manier doen wanneer u betrokken bent bij het geheel. Of het nu gaat om het zelf verzorgen van de overledene, het schrijven van een rouwbrief of om het eigenhandig ter aarde laten dalen van de overledene.

Voor de rouwverwerking vinden wij het belangrijk dat mensen op een mooie manier kunnen terugkijken op een afscheid van hun dierbare. Omgaan met verlies is erg moeilijk. Daarom werken wij volgens een aantal kernpunten die volgens ons essentieel zijn voor een goede rouwverwerking:

Persoonlijke benadering
Wij werken vanuit een persoonlijke benadering, waarbij onze uitvaartverzorger een band creëert met u. Door een relatie op te bouwen en ons in te leven in uw situatie, kunnen we samen met u de meest mooie, intieme en gedenkwaardige afscheidsdienst tot stand brengen.

Wij zorgen dat u in de dagen voorafgaand aan het afscheid in alle rust uitvoering kunt geven aan alle aspecten rondom de uitvaart. Dagen waarin we samen de tijd nemen om bewuste keuzes te maken in dit proces. Dit doen we onder andere door te werken met één uitvaartbegeleider en te denken in mogelijkheden.

Één uitvaartbegeleider
Bij iedere stervensbegeleiding en bij de uitvaart tot aan het nagesprek werken we met één uitvaartbegeleider voor u. Één uitvaartverzorger die uw persoonlijke wensen respecteert en samen met u alle mogelijkheden overweegt, geeft hierbij veel rust en steun. U deelt uw verhaal met één uitvaartbegeleider, die u begeleidt en adviseert tijdens het gehele overlijdensproces.

Mogelijkheden
Wij denken altijd in mogelijkheden en zijn oplossingsgericht als het gaat om uw verwerkingsproces. Wij zien niet snel grenzen en zeggen niet snel ‘nee’ op ideeën of wensen van u. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheden met betrekking tot het opbaren en de plaats van een afscheidsdienst. Wij willen graag uw wensen horen en zullen deze samen met onze ideeën en ervaringen in uitvoering gaan brengen.

Één uitvaartbegeleider die denkt in mogelijkheden

Bent u op zoek naar een persoonlijke uitvaartbegeleider die u begeleidt, adviseert en helpt tijdens de moeilijke periode van een overlijden en het nemen van afscheid? Kiest u voor een uitvaartverzorger die zich kan verplaatsen in uw situatie en die zich 100% inzet om een zo passend mogelijk afscheid samen met u te realiseren? Iemand die weet wat omgaan met verlies betekent? Neem dan contact op met Briensveld uitvaartverzorging in Leunen. U mag ook uw gegevens achterlaten via “Mijn afscheid”.