3. Het regelen van de uitvaart

Goed om te weten bij het regelen van een uitvaart is dat u degene bent die vorm geeft aan een naderend afscheid. Er wordt vaak gedacht dat nabestaanden zijn ‘overgeleverd’ aan de uitvaartbegeleider. Niets is minder waar! Wij, de uitvaartbegeleiders, staan u in deze zware periode bij. Wij begeleiden u waar nodig en gewenst.
Bij Briensveld uitvaartverzorging hebben we een goed zicht op de diverse mogelijkheden die er zijn om de uitvaart zo persoonlijk mogelijk te maken. We denken en handelen actief en proactief met u mee. Samen stap voor stap op weg naar het moment van de uitvaart.
08

Meerwaarde van een uitvaartbegeleider:
De meerwaarde van de uitvaartbegeleider ligt bij het bewaken van de grote lijnen. De nabestaanden voelen zo geen tijdsdruk en krijgen zodoende meer ruimte om bewust en in alle rust afscheid te nemen.

In overleg met u worden er in de dagen tot aan de uitvaart een aantal zaken door de nabestaanden of door ons geregeld. Welke zaken moeten er onder andere geregeld worden:

  • Er moet aangifte bij de gemeente gedaan worden van het overlijden.
  • Moet er een rouwbrief en advertentie opgemaakt worden?
  • Waar vindt de uitvaart plaats? In de kerk, in het crematorium, in een cultureel centrum of in uw eigen tuin?
  • Komt er een koffietafel? Welke kist kiest u? Welke bloemen komen op de kist? Worden er foto’s of misschien zelfs een video gemaakt? Wilt u een fotoreportage van de uitvaart?

U ziet… alles is bespreekbaar en uitvoerbaar bij Briensveld uitvaartverzorging.
Wij zijn dag en nacht beschikbaar om samen met u vorm te geven aan het door u gewenste afscheid. Iedere dag komt de uitvaartverzorger bij u op bezoek en in overleg worden gewenste zaken stap voor stap geregeld. Alles in samenspraak met u. Nadat we duidelijk hebben wat uw wensen zijn, zullen wij een kostenraming maken om inzicht te geven in de uiteindelijke kosten.